اطلاعات عمومی
در حالت عمومی وظایف اصلی روغن حل شونده به شرح ذیل می باشد:
- خنک کار
- روانکار
- ضد زنگ
- ضد ساییدگی
- تمیزکاری
- جلوگیری از دود روغن
- جلوگیری از خطر سوختگی
به جهت بهره برداری کامل از این دسته از روغن ها باید موارد ذیل رعایت گردد:
- انتخاب روغن مناسب با عملیات مورد
- ایجاد و نگهداری محیط مناسب برای کار محلول
- جاری سازی سیستم کنترلی و نگه داری
- مشخص نمودن آب مناسب برای محلول
- نظافت مخزن طبق زمان بندی
برای استفاده از خدمات فوق با پیشتیبانی راسا مشاوره نمایید.
اثر آب سخت بر روی روغن حل شونده (امولسیون ها )
آب های سخت دارای نمک های کربنات و سولفات سدیم و پتاسیم محلول هستند. این نمک ها با امولسیفایر وارد واکنش می شوند. امولسیفایرها در این واکنش مصرف می شود تا تعادل بر قرار گردد. لذا مقدار امولسیفایر باقیمانده ، برای تشکیل یک امولسیون پایدار کافی نیست. در این صورت ، آب و روغن از یکدیگر جدا می شوند . سرعت جدا شدن آب و روغن بستگی به میزان سختی آب دارد. آب های سخت همچنین سرعت رشد باکتریهای بی هوازی را افزایش می دهند.
انبارداری و نگهداری روغن آبصابون
- مراقبت از روغن آبصابون با انبارداری صحیح آنها آغاز می شود. توجه به دور نگهداشتن آنها از آب ، ذرات و ناخالصی ها ، بسیار مهم است . بهترین نتیجه ، زمانی حاصل می گردد که روغن آبصابون درون بشکه های تمیز و بصورت جداگانه نگهداری گردند.
- آلودگی این روغن ها به آب می تواند بسیار مضر باشد
- از مخلوط کردن نمونه های مشابه ساخت شرکتهای مختلف خوداری نمایید. شاید اختلاط چند روغن که هر یک به تنهایی عملکرد مثبتی دارد ، عملکرد مناسبی نداشته باشد
- اختلاط این روغن ها با دیگر روغن ها (روغن هایی با کاربرد مختلف ) نیز می تواند اثرات جبران ناپذیری داشته باشد
- ذخیره سازی روغن آبصابون در دماهای خیلی بالا مناسب نیست . حرارت زیاد می تواند تعادل آب و روغن را به هم زده و نیز اسیدیته سیال را دستخوش تغیر نماید و بیشتر از آن به پایداری امولسیون آسیب برساند
- روغن آبصابون به دماهای پایین حساسیت زیادی ندارد . ولی به هر حال یخ زدگی و ذوب شدن های متناوب می تواند تعادل ترکیبات سیال را به هم زده و ناپایداری سیال را به دنبال داشته باشد.